perjantai 5. joulukuuta 2008

Be sure to wear some flowers in your hair.

Edellisestä kerrasta alkaa taas olla aikaa joten päivitetään taas matkan tapahtumia. Los Angelesissa vietettiin pari yötä smogin keskellä Hollywoodissa. Hostelli itsessään oli varsin viihtyisä, mutta Hollywood muuten on täyttä slummia. Mikko kävi yhtenä päivänä ihmettelemässä Universal Studioita, kun loppukaksikko otti rennommin ja ajelemalla vähän ympäriinsä. Viimeisenä päivänä sitten nähtiin vihdoin Hollywoodin kylttikin, kun mentiin tarpeeksi lähelle. Siitä suunnattiin "katselemaan" starojen taloja ja nähtiin Jack Nicholsonin ja Playboy-mansionin portit \o/. Iltapäivästä käytiin vielä Venice Beachillä, josta lähdettiin ajamaan California state road 1 pohjoiseen eli Pacific coast highwayta smogin hälvetessä ympäriltä.

Tässä meni viimeiset pari päivää huikeita rantamaisemia ihaillessa ja käytiin tänään Pebble Beachin golf-kenttäkin tarkastamassa, kun rannalta pääsi suoraan kentälle kävellen. Kierrosta ei kuitenkaan vedetty hieman yli budjetin menevän 550$ green feen takia. Nyt illalla saavuttiin San Franciscoon ja huomenna laitetaan kukat hiuksiin ja lähdetään tutkimaan paikan ihmeitä.

Matkan lähestyessä loppuaan on aika rankata amerikan ihmeistä pikaburgerpaikat järjestykseen,

1. In-n-out. Tämä länsirannikon ihme on aivan loistava kaikin puolin, eikä mikään muu ole edes lähellä samaa tasoa. Kaikki hehkutus ja ennakko-odotukset paikasta eivät edes voineet olla yliampuvia, vaan burgerit, ranskalaiset ja hintataso ja kaikki muukin täysin omaa luokkaansa. Ainakin Arton viimeinen ruoka reissulla tulee olemaan In-n-out ranskikset ja double-double-burgeri.
2. Jack in the Box. Jumbojack hintalaatusuhteeltaan hyvä.
3. Burger King. Valuemenu pikaruokaloiden parhaimmistoa.
4. Carl's jr. Hävisi burger kingille kalliimman hintatasonsa takia.
5. Wendy's. It's not fast food, it's Wendy's.
6. Sonic.
.
.
99. Whitecastle. Kulttimaineella mäkin ohi huonoimmasta pikaburger paikasta.
100. McDonalds. Täysin ala-arvoinen muihin verrattuna (ainoana bonuksena Sundayt). Eiköhän tämä tietenkin ole se ainoa tältä listalta mistä "pääsemme" "nauttimaan" Suomessa.

Arto, Antti ja Mikko, San Francisco, CA

Ei kommentteja: